DRACONIAN powraca z siódmym albumem!

Szwedzka doom/gothic metalowa formacja DRACONIAN zapowiedziała premierę nowego, już siódmego w dorobku grupy, albumu studyjnego!

W enigmatycznym komunikacie, którym podzielił się zespół na swoim profilu na Facebook’u (dostępny do obejrzenia poniżej), możemy przeczytać że zespół po 3 latach przerwy powrócił do studia w celu nagrania nowego materiału.

Nie ujawniono jeszcze daty premiery następcy „Sovran” z 2015 roku, ale powinno to nastąpić dopiero w drugim kwartale 2019 roku.

.

Dyskografia (albumy studyjne):
Where Lovers Mourn – 2003;
Arcane Rain Fell – 2005;
The Burning Halo – 2006;
Turning Season Within – 2008;
A Rose for the Apocalypse  – 2011;
Sovran –  2015.